Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Det var sot i näsan, sot i ögonen, sot i öronen, säger Ilona Bolin Olsson som är hyresgäst i den branddrabbade fastigheten i Vasastan. När SVT träffar henne är hon på väg till läkare för rökskador. Hör henne i videon ovan. Foto: SVT

Andades in rök och sot – måste söka läkare

Uppdaterad
Publicerad

Även om de allra flesta lägenheter klarade sig från själva elden, under branden i Vasastan, så är många av dem rök- och sotskadade, rök och sot som hyresgästerna dessutom andades in. Ilona Bolin Olsson som var hemma när det började brinna i söndags var tvungen att gå till vårdcentralen på tisdagen eftersom hon hade svårt att andas. Hon fick in sot överallt, berättar hon.

Det var i söndags som en brand bröt ut i ett bostadshus i Vasastan i centrala Stockholm. Det var en kraftig rökutveckling och fem personer blev allvarligt skadade.

I de flesta lägenheter kan man ändå bo kvar, men det krävs sanering och det luktar rök, berättar hyresvärden Stockholmshem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.