Foto: Andreas Liderfors Westholm/SVT

Anna har jobbat frivilligt för att stärka covidvården

Uppdaterad
Publicerad

Anna Irestig var en av de tusentals som anmälde sig frivilligt till region Stockholm för att stärka covidvården under coronakrisen. I mars anslöt hon sig till Karolinska Sjukhuset för att hjälpa till.

Innan pandemin bröt ut jobbade Anna Irestig med företagshälsovård. Hon har sedan tidigare sjuksköterskeutbildning och har nu arbetat på Karolinska sjukhuset i cirka fyra månader.

Vad tar du med dig?

Corona i Stockholm

– Jag blev väldigt positivt överraskad över hur mycket resurser det finns i samhället, när vi väl måste så finns vi där. Det är egentligen inte brist på personal utan de kanske inte vill arbeta under resursbrist, säger Anna Irestig.

Var det någonting som var extra tufft under din period?

– Det var så klart tufft att hantera döda kroppar, men det allra tuffaste har varit att anhöriga inte har fått vara med för att ta farväl, det kändes riktigt jobbigt.

Hör Anna berätta om hur det har varit att jobba som frivillig sjuksköterska och varför hon valde att anmäla sig i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Stockholm

Mer i ämnet