Byggnaden som rymmer Gondolen ska renoveras. Foto: TT arkivbildVisa alla (2)
Visa alla (2)

Gondolen tvingas flytta – huset ska renoveras

Uppdaterad
Publicerad

Sedan 1935 har restaurang Gondolen vid Slussen lockat besökare med sin utsikt över både Saltsjön och Mälaren. Men nu ska byggnaden renoveras och restaurangen måste flytta.

Den anrika restaurangen Gondolen, vid Katarinahissen, 33 meter över havet måste flytta. Anledningen är att fastigheten ska renoveras och fastighetsägaren Atrium Ljungberg AB har sagt upp hyresavtalet.

- Vi kommer att flytta tillbaka efter renoveringen, säger Anna Lallerstedt, krögare Eriks gondolen.

– I januari 2021 måste vi evakuera lokalerna. Men vi kommer att flytta tillbaka efter renoveringen, säger Anna Lallerstedt, krögare Eriks Gondolen.

Ärendet är inlämnat till Hyresnämnden som ska medla mellan parterna.

– Det är praxis. Det är klart att det är läskigt att flytta men vi har en jättebra relation och det här kommer att lösas på bästa sätt, säger hon.

Det är fortfarande oklart hur länge renoveringen av byggnaden kommer att pågå.

Förlorat matgäster på Slussenbygget

I maj 2018 stämde ägaren Anna Lallerstedt Stockholms stad på flera miljoner kronor. Det stora Slussenbygget och avstängningen av Katarinavägen gör att gästerna inte hittar till restaurangen.

– Vi har tappat extremt mycket i omsättning och tappat väldigt många gäster. De har svårt att hitta hit och de tror att det är stängt, säger Anna Lallerstedt.

Totalt stämmer Gondolen Stockholms stad på närmare 43 miljoner kronor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer