Äntligen gifta

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen har fått godkänna ogiltiga vigslar.

ABC berättade i somras om dom par som fått sina äktenskap ogiltigförklarade på grund av en obehörig vigselförrättare. Nu har Fredrik och Nina Lindblad fått svar på sin dispensansökan hos högsta ort, och regeringen har nu bestämt att de är gifta sedan andra juli 2011.

– Ja, egentligen har ju vi tyckt att vi har varit gifta hela tiden, säger Nina Lindblad.

Vigda – men inte gifta

Ogiltig licens

Vigselförrättarens licens hade gått ut och inte blivit förnyad, och därmed blev Fredrik och Ninas bröllop ogiltigt, liksom mer än femton andra pars giftermål.

Både Fredrik och Nina efterlyser en tydligare ansvarsfördelning hos myndigheterna. Nu har man haft kontakt med både regeringskansli, länsstyrelse, kommun och vigselförrättare, och kontakterna mellan myndigheterna har varit otydlig.

-Nästan så man skulle behöva en liten handbok, för dom som ska gifta sig borgerligt, så att dom vet vad de ska titta på, säger Fredrik Lindblad.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vigda – men inte gifta

Mer i ämnet