Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Anna König Jerlmyr (M) berättar att Blå hallen ska öppna upp och bli vaccinationslokal. Foto: Jimmy Kirvesmäki/SVT

Blå hallen blir vaccinationslokal

Uppdaterad
Publicerad

Stockholms stad öppnar upp Stadshusets stora sal Blå hallen under två dagar för att kunna genomföra vaccinationer. I ett första skede kommer hemtjänst- och omsorgspersonal kunna boka in sig för att få sin vaccindos i Blå hallen.

Förutom Blå hallen kommer ett tiotal idrottshallar att användas som vaccinlokaler. Vilka lokaler detta handlar om kan man av sekretess inte gå in på. Vaccineringen i dessa lokaler kommer i nuläget enbart vara till för omsorgspersonal från hela Stockholms län.

– Vaccinationsprocessen är mycket ytkrävande. Idrottshallar och stora lokaler som Blå hallen lämpar sig för effektiva och smittsäkra vaccinationer, säger finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M).

I Blå Hallen kommer vaccineringarna pågå under två dagar den här veckan, för att sedan öppna igen om några veckor så att de som nu får första dosen kan återkomma och få den andra på samma plats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Stockholm

Mer i ämnet