Skräp brinner på återvinningscentral Foto: Brottsplats Sthlm

Kraftig brand vid återvinningsföretag i Rosersberg

Uppdaterad
Publicerad

Under dagen började det brinna bland sopor på ett återvinningsföretag i Rosersberg. Branden beskrevs vara 400 x 40 meter stor som störst och flera brandstationer fick rycka in. Vid 20-tiden på fredagskvällen var branden under kontroll.

Larmet om branden kom in vid lunchtid på fredagen, och vid klockan 20.00 meddelade räddningstjänsten att man lämnat platsen.

– Branden är under kontroll och vi har lämnat. Det lilla som är kvar att släcka sköter verksamheten själva, säger Alexander Axelsson, ledningoperatör vid Storstockholms brandförsvarsförbund.

Ingen personskada har rapporterats i samband med branden och det finns ingen spridningsrisk.

Kraftig rökutveckling

Branden orsakade kraftig rökutveckling över ett område i Rosersberg, norr om Stockholm. Enligt räddningstjänsten var det sopor som brann.

– Det finns en spridningsrisk med tanke på det gnistregn som bildas. Branden är svårsläckt och man måste gräva med maskin för att komma åt, sa Tony Frank, ledningsoperatör tidigare under fredagseftermiddagen.

”Väldigt mycket av våra resurser”

När branden bröt ut var det en stor insats med flera stationer inblandade.

– Vi har 7-8 stationer insatta, två befälsbilar och vi har lånat in en bil från Arlanda. Det är en jättestor insats, vi har väldigt mycket av våra resurser där. sa Christer Eriksson, ledningsoperatör tidigare under fredagen.

Glasskiva tros ligga bakom

Det finns i nuläget ingen misstanke om att branden skulle vara anlagd, utan den har troligtvis startat av en glasskiva som förstärkt solljuset. Det skriver polisen på sin hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.