Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
bilder på vapen och en anonymiserad man med halskedja, framför stenliknande bakgrund Foto: Polisen, Texturefabrik (montage)

Gängledaren i Bronätverket flexade pistol under inspelning – dömd

Uppdaterad
Publicerad

I musikvideon till en populär rapplåt syns maskerade män visa upp dyra klockor, guldkedjor – och vapen. En av männen som syns i videon är ledare inom det kriminella Bronätverket, enligt SVT:s uppgifter. Videon användes som bevisning i rätten där gängledaren stod åtalad misstänkt för grovt vapenbrott. Ett åtal han nu friats från.

Det är i råmaterialet till musikvideon som två män står och håller i varsitt vapen – en AK-47 och en Makarovpistol. En av de två männen uppges vara gängledaren inom det kriminella nätverket.

Mannen har friats från åtalet gällande grovt vapenbrott. I domen står det att det inte är styrkt att det är gängmannen som syns och hörs i råmaterialet till musikvideon. Attunda tingsrätt uppger att åklagaren har överklagat domslutet.

gängkriminalitet

OBS: I videoklippet nämns att mannen står åtalad för grovt vapenbrott. Men nu har han alltså friats från åtalet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
År 2017 dömdes flera medlemmar i nätverket till fängelse för grovt narkotikabrott. Bilderna kommer från Polisens förundersökning. Hör kommunpolisen berätta om Bro-nätverket i klippet. Foto: Ur Polisens förundersökning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

gängkriminalitet

Mer i ämnet