Polisen på platsen där det larmades om skottlossning i Nacka, öster om Stockholm, på söndagskvällen. Foto: Claus Meyer / TT

De skjutna i Nacka är fortfarande allvarligt skadade

Uppdaterad
Publicerad

De två männen som av misstag sköts i en kriminell uppgörelse i Nacka i söndags bedöms fortfarande vara allvarligt skadade. Samtidigt är gärningsmännen på fri fot.

De två männen som blev skjutna i Nacka lever men är fortfarande allvarligt skadade, enligt senaste informationen från polisen.

– Den informationen fick jag till mig för någon timme sedan. Att de fortfarande är allvarligt skadade, säger Ola Österling, presstalesperson på Stockholmspolisen vid lunchtid på tisdagen.

Varken sjukhuset eller polisen vill gå in på vilka skador offren har fått efter att ha blivit skjutna. Av allt att döma ska de båda offren inte ha varit måltavla för gärningsmännen.

Detta har hänt

Det var under söndagskvällen som en eller flera personer öppnade eld mitt i ett bostadsområde i Nacka, och två personer av misstag träffades av kulor från ett automatvapen. Vittnen har berättat att de hört uppemot 20 skott avlossas. En person som befann sig i en lägenhet på tredje våningen, troligtvis på sin balkong, träffades av skotten. Ytterligare en person, en taxichaufför, blev träffad av skotten utanför trappuppgången till bostaden. Polisens teori är att händelsen har kopplingar till skjutningen där 18-årige Ndella Jack dog i Råcksta i slutet av augusti.

Vittne såg två gärningsmän springa

En boende som SVT Nyheter Stockholm pratat med vittnar om att två gärningsmän flydde platsen efter skjutningen i Nacka, in i en bil. Dessa personer är fortfarande på fri fot. Polisen sade på en presskonferens under måndagseftermiddagen att man förstår allmänhetens oro i och med den senaste tidens skjutningar, där oskyldiga drabbats i rådande gängkonflikter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.