Skådespelaren Louise Edlind Friberg tycker att Malin i Saltkråkan kunde varit tuffare. – Malin är väl den som känns mest gammalmodig i dag, säger Louise Edlind Friberg. Foto: Tommy Bergman/SVT och SVT

Skådespelaren: ”Det är inte tillräckligt mycket jävlar anamma i Malin”

Uppdaterad
Publicerad

Skådespelaren Louise Edlind Friberg spelade Malin i tv-serien Vi på Saltkråkan. Hon tycker att en nyinspelning av den nästan 60 år gamla klassikern kan vara på sin plats. Men en sak skulle hon vilja ändra på när det gäller karaktären Malin.

– Det är inte tillräckligt mycket jävlar anamma i Malin, säger Louise Edlind Friberg.

Planerna på en nyinspelning av Saltkråkanserien har fått många att engagera sig. Inte alla är positiva, men Louise Edlind Friberg har inget emot en ny version.

– Jag tror att Saltkråkan påminner om en lycklig barndom för väldigt många. För dem har Saltkråkan satt sig i själ och hjärta och får inte röras. Det är förvånande och faktiskt lite rörande att det väcker så mycket känslor, säger Louise Edlind Friberg.

Hör mer av Louise Edlind Fribergs tankar om en modern version av Saltkråkan i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.