Foto: TT

Dna-spår efter mordet i joggingspår

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har hittat dna-spår efter mordet på en 21-årig kvinna i Upplands-Väsby.

Stockholmspolisen skriver i ett pressmeddelande att fyndet ökar förutsättningarna att lösa mordet. Det finns dock fortfarande ingen misstänkt eftersom Dna-profilen inte finns i polisens register.

Dna-profilen kommer förmodligen även att kontrolleras mot dna-register i de länder som Sverige har samarbete med.

Joggarmordet i Upplands Väsby

– Det utgår jag från att vi kommer att göra. Men vi kommer också att göra så kallade utredningstopsningar, vilket innebär att vi kan ta salivprov även från personer som inte är skäligen misstänkta och då jämföra dem enbart med det specifika dna-fynd som vi gjort, säger Stockholmspolisens presstalesperson Lars Byström.

Han säger att polisen fortfarande har gott hopp om att hitta mördaren.

– Ja, det har vi. Och det här fyndet minskar ju inte förhoppningarna.

Utredningen av mordet fortgår nu med ”traditionellt polisarbete”.

– Vi håller förhör, kollar upp tips och så vidare. Det är ett malande för att vara så noggrann som möjligt och se till att inget hamnar mellan stolarna, säger Lars Byström.

Det var den 5 augusti som en 21-årig kvinna anmäldes försvunnen efter att hon varit ute och sprungit i Upplands-Väsby. Kvinnan hittades senare mördad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Joggarmordet i Upplands Väsby

Mer i ämnet