Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör rådman Evelina Säfwe om bevisen bakom domen kring mordet på 39-åringen, i vad som beskrivs som en felskjutning. Foto: SVT

Domaren om mordet i Huvudsta: ”Fel plats vid fel tillfälle”

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen dömdes två män till livstids fängelse för mordet på en 39-årig man vid en restaurang i Huvudsta i januari 2023. Mordet beskrivs som en felskjutning.

– Olyckligt nog befunnit sig på fel plats vid fel tillfälle, säger rådman Evelina Säfwe.

Polisen larmades om en skottlossning vid Huvudsta centrum den 20 januari förra året. Gärningsmännen anlände i en bil och sköt ett flertal skott mot den 39-åriga mannen och hans fyra vänner.

– Det är uppenbart att offren inte har någon koppling till gängkriminalitet utan de har olyckligtvis varit på fel plats vid fel tillfälle, säger Evelina Säfwe, rådman vid Solna tingsrätt.

Mordet i Huvudsta

– Bevisningen visar att det fanns en annan eller andra måltavlor.

Hon berättar att domen om livstidsfängelse för de två männen, en 25-åring och en 30-åring, är resultatet av en sammanvägd bevisning.

– Flera bevis har samverkat som gör att tingsrätten landat i att åklagarens bevisning är tillräckligt stark.

Hör mer om domen i videoklippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Huvudsta

Mer i ämnet