Region Stockholms chefläkare Johan Bratt. Foto: SVT

Dubbla antalet IVA-platser mot en vanlig sommar

Publicerad

Sommaren är alltid en tuff tid för vården i Stockholm, och i år blir det värre än någonsin. Personalen har slitit hårt hela våren och fortfarande ligger cirka 500 covid-19-patienter på sjukhus. Men chefläkare Johan Bratt säger att regionen rustar för sommaren, hör mer i videon ovan.

Intensivvårdsplatserna är en vanlig sommar cirka 50 stycken i Region Stockholm, i år blir det dubbelt så många. Man kommer också lägga till 200 fler vårdplatser än andra somrar.

För att klara bemanningen löser regionen det med en kombination av vikarier, extrapass, studenter och personal som flyttar sin semester mot ersättning.

Corona i Stockholm

– Kommer alla som vill ha semester få det?

– Ja, man ska få sin semester fyra veckor under sommaren. Det planerar man för ute på de olika sjukhusen, säger Johan Bratt, chefläkare på Region Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Stockholm

Mer i ämnet