Medborgarplatsen på Södermalm är ett av de ställen som berörs av de nya reglerna för elsparkcyklar. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Bolagen bakom elsparkcyklarna går med på regleringar

Publicerad

Stockholms stad har velat införa nya regler för alla de elsparkcyklar som dykt upp sedan förra sommaren. Det handlar bland annat om hastighetsbegränsning och parkeringsförbud på vissa platser. Nu har fem av bolagen som hyr ut elsparkcyklar skrivit under de nya reglerna, rapporterar Di Digital.

De nya reglerna har tagits fram efter klagomål om att elsparkcyklarna hindrar framkomligheten på trottoarer och torg. Enligt de nya reglerna kommer man bland annat  inte längre kunna parkera elsparkcyklarna på platser som Gamla Stan, Medborgarplatsen och Odenplan.

Hastigheten kommer också att begränsas på bland annat Drottninggatan, Biblioteksgatan och Götgatan. och bolagen ska inom två timmar flytta på sparkcyklar som parkerats trafikfarligt.

Elsparkcykelbolagen har nu två månader på sig att se till att reglerna efterlevs, skriver Di Digital.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Elsparkcyklar i Stockholm

Mer i ämnet