Lastbilen störtade fram på Östgötagatan i Stockholm: ”En person försökte stoppa lastbilen utan att lyckas”, berättar vittnet Karin för SVT Nyheter Stockholm. Foto: Håkan Claesson/SVT

Karin bevittnade lastbilens framfart: ”En person försökte stoppa lastbilen utan att lyckas”

Uppdaterad
Publicerad

Karin Hallström var på väg till jobbet när lastbilen körde förbi henne på Östgötagatan.

– Folk blev lite rädda men det kändes inte som en terrorattack, mer som ett fyllo eller någon som stulit en bil, säger Karin Hallström.

Karin Hallström hade precis svängt upp på Östgötagatan från Skånegatan när hon hörde hur en bil försökte forcera ett väghinder i form av svarta så kallade vägpollare mellan Östgötagatan och Katarina Bangata.

– Jag såg hur en person gick fram till lastbilen och försökte stoppa den när den höll på att meja ner hindren, men utan att lyckas. Det gick trögt för lastbilen att ta sig förbi hindren, och jag såg att ena framhjulet var sönder när han väl lyckades forcera dem, säger Karin Hallström.

LÄS MER: Lastbil körde in i taxi – chauffören sprang därifrån

”Det kändes inte som en terrorattack”

Några sekunder senare passerade lastbilen henne på Östgötagatan. Sedan svängde den höger in på Bondegatan innan den stannade.

– Folk blev lite rädda, det var en kvinna framför mig som blev rädd, men jag tyckte inte att det kändes som en terrorattack. Jag fick mest känslan att det var ett fyllo som körde, eller någon som stulit en bil. Och det stod bilar parkerade längs gatan mellan lastbilen och trottoaren där jag gick, så det kändes ganska säkert, säger Karin Hallström.

LÄS MER: Smitning skapade rädsla för terror

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.