Experten om att det finns högerextrema individer bland demonstranterna som protesterar mot coronarestriktionerna. Foto: Michelle Derblom Jobe/SVT

Extremistexperten om demonstranterna i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen förväntas nya demonstrationer mot coronarestriktionerna  ske på flera platser runt om i Stockohlm. SVT träffade författaren och journalisten Anna-Lena Lodenius som bevakat extrema grupper under lång tid och hon ser ett samband mellan extremister och demonstranterna.

Det är en brokig skara människor som engagerat sig för att demonstrera mot coronarestriktionerna. Allt från konspitationsteretiker och 5G skeptiker till extremister men det tycks inte vara i någon organiserad form.

– Det finns bitar i de här demonstrationerna som passar ihop med högerextremism, det här med konspirationstänkandet och mäktiga sammansvärjningar, säger Anna-Lena Lodenius.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.