Foto: Lisa Liljefors, SVT

Fältsjukhuset i Älvsjö väntar på första patienterna

Uppdaterad
Publicerad

Det tillfälliga fältsjukhuset som byggts upp på Stockholmsmässan i Älvsjö står nu helt klart, meddelar Region Stockholm. Man kallar det nu för Älvsjö sjukhus.

Det sjukhus som Försvarsmakten tillsammans med Region Stockholm byggt upp på Stockholmsmässan i Älvsjö står nu redo och väntar på sina första patienter. Men ännu finns det gott om lediga platser på länets vanliga akutsjukhus, skriver Region Stockholm i ett pressmeddelande, därför är det ännu inte aktuellt att börja ta emot patienter i det som nu kallas Älvsjö sjukhus,

– Både under söndagskvällen och måndag morgon kan vi konstatera att vi har gott om vårdplatser för både intensivvård och slutenvård. Vi arbetar hårt för att fortsätta öka kapaciteten ytterligare vid våra akutsjukhus. Det känns tryggt att Älvsjö sjukhus är klart och har stor vårdkapacitet ifall sjukvårdsbehovet ökar snabbt, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

Under måndagen fanns enligt regionens uppgifter över 50 lediga intensivvårdsplatser och flera hundra vanliga slutenvårdsplatser lediga vid Region Stockholms akutsjukhus.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Stockholm

Mer i ämnet