Polisens hundförare undersöker en av bilarna som var inblandad i skottlossning på Bällstavägen i stadsdelen Mariehäll, nära Bromma flygplats. Bilen hittades utbrunnen vid Ängbybadet. Foto: Jessica Gow / TT

Fem släppta efter biljaktsmord i Bromma

Uppdaterad
Publicerad

Fem av sju män som står åtalade för medverkan i ett uppmärksammat mord i Bromma i november förra året har släppts på fri fot, meddelar Solna tingsrätt.

Två män är fortsatt häktade misstänkta för mord respektive medhjälp till mord.

Det var den 20 november förra året som en 28-årig man utpekad som gängledare mördades efter en dramatisk biljakt längs med Bällstavägen i Bromma.

Mordet ägde rum mitt på dagen i ett bostadsområde. En mängd skott avlossades och flera husfasader träffades.

En av de sju männen greps och häktades i Danmark i januari efter att en nordisk arresteringsorder utfärdats. Han greps i en gränskontroll när han kom till Danmark från Tyskland, och dansk polis uppgav då för TT att han kan ha uppehållit sig i Spanien.

Samtliga sju män som har suttit häktade för mordet tillhör enligt polisen Stockholms undre värld.

Rättegången fortsätter på torsdag nästa vecka. Då kommer andra åtalspunkter att behandlas. Tingsrätten meddelar dom i målet den 27 juni.

TT har sökt åklagaren för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.