Brandmän kämpar med att släcka elden på flyktingboendet i Farsta. Foto: SVT

Fler övervakningskameror vid flyktingboenden

Uppdaterad
Publicerad

Efter helgens brand på ett flyktingboende i Farsta beslutade på måndagen Stockholms stad att säkerheten kring flyktingboenden måste höjas. Hur man ska göra detta diskuteras under dagen, men ett antal förslag finns på bordet.

Fler övervakningskameror och fler väktare vid flyktingboenden i Stockholm. Det beslutet har kommunen på måndagen tagit efter helgens brand som tvingat ett 40-tal nyanlända att flytta och omplaceras på nödboenden.

– De här personerna har omplacerats på olika ställen beroende på vad vi har kunnat skaka fram. I nuläget har de fått tak över huvudet och mat, säger Carl Smitterberg, kommunikationssamordnare på Stockholms stad.

Det är ännu oklart om branden var anlagd eller inte.

Omdiskuterat boende

En del invånare i Farsta har tidigare varit skeptiska till placeringen av det nu nedbrända flyktingboendet. Protestlistor har skrivits under av många och vid två tidigare tillfällen har boendet blivit utsatt för misstänkta mordbrandsförsök. Senast i fredags, då någon inne på boendet ställde en dunk med bensin i en varm ugn. Polisen kan i nuläget inte koppla ihop fredagens händelse med gårdagens brand.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer