Efter attackerna mot socialkontor: Nu får Tensta fler socialsekreterare

Uppdaterad
Publicerad

Efter höstens skadegörelse och bytet av lokal vill Stockholms stad stärka den sociala insatsgruppen i Tensta. De får nu två socialsekreterare till för att kunna hjälpa unga kriminella som vill byta livsstil.

Sociala insatsgrupper finns i flera stadsdelar. I Tensta har inriktningen varit att stötta personer som har levt länge i kriminalitet, men som vill hoppa av. Det handlar om stöd med skola, att söka arbete och att hitta nya värden i livet. Verksamheten har under hösten satts i brand och vid ett annat tillfälle har fasaden beskjutits

– Att verksamheten fortsätter och förstärks är en viktig signal både för de som vill lämna sin kriminella bana och till de boende i Tensta. Den som vill ändra bana i livet ska få veta att vi från samhällets sida finns där i rätt tid och kan hjälpa här och nu, säger Per Kjellander, stadsdelsdirektör i Spånga-Tensta i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.