Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör räddningsledaren vid branden på Elgiganten i Märsta: ”Svår att komma åt” Foto: Mats Hedström/SVT, STHLMNEWS

Två bränder i företagslokaler i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

En brand bröt ut i en bilverkstad i Bromsten nordväst om Stockholm runt midnatt natten till tisdag. Knappt en timme senare startade en brand på Elgiganten i Märsta. Händelserna utreds som misstänkta mordbränder.

Strax innan midnatt natten till tisdag larmades räddningstjänst och polis om en misstänkt explosion vid ett industriområde i Bromsten i västra Stockholm.

Väl på plats kunde man konstatera att det brann kraftigt i en av lokalerna.

– Det är eventuellt en bilverkstad som brinner. Där kan det finnas både gasflaskor och bilar som gjort att det smällt, säger Mikael Pettersson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Vad som orsakat smällarna är dock oklart. Polisen har spärrat av området och arbetade på platsen med att underlätta för räddningstjänstens släckningsarbete.

– Först när det är släckt kan vi se om det är något brott som ligger bakom branden. Det är för tidigt att säga i nuläget, säger Mikael Pettersson.

Släckningsarbetet beräknades pågå hela natten.

Brandlarm utlöstes på Elgiganten

Knappt en timme senare, vid klockan 00.45, larmades räddningstjänsten till elektronikvaruhuset Elgiganten i Märsta, norr om Stockholm.

– De åkte dit på ett automatiskt brandlarm och möttes av öppna lågor och rökutveckling från objektet. Det verkar som att det brinner ganska rejält även där, säger Mikael Pettersson.

Polisen bistod på samma sätt som den tidigare branden med trafikavspärrningar så att räddningstjänsten kan jobba ostört.

Polisen: Inget samband

Det finns inga uppgifter om skadade i någon av bränderna. Ingen av de drabbade fastigheterna ligger heller i närheten av bostäder som elden riskerar att spridas till.

Senare under natten inleddes två olika förundersökningar om misstänkt mordbrand.

Polisen ser inget samband mellan händelserna.

Under en villabrand i Hägersten under natten skadades två personer allvarligt.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bränderna vid en bilverkstad i Bromsten och Elgiganten i Märsta, natten till tisdag. Foto: STHLMNEWS

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.