Poliens tekniker arbetar efter att två män skjutits i Hjulsta i nordvästra Stockholm. Polisen hittade de två allvarligt skadade personerna på en innergård. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Flera mordmisstänkta kopplas till kriminellt Järvagäng

Uppdaterad
Publicerad

Totalt sitter åtta personer fortsatt anhållna för måndagens mord på en ung man i Hjulsta. Flera av dessa kan kopplas till det kriminella gänget Dödspatrullen och enligt uppgifter till SVT skulle de båda offren varit på brottsplatsen för att spana på dessa män.

Sex av de anhållna är misstänkta för mord och två är misstänkta för förberedelse till mord. De greps samtliga under måndagsmorgonen bara timmar efter dödsskjutningen. Flera av de anhållna personerna kan enligt uppgifter till SVT kopplas till den så kallade Dödspatrullen, ett kriminellt gäng som nyligen offentliggjorde i danska Ekstrabladet att de lierat sig med det i Danmark förbjudna gänget Loyal To Familia.

Unga män från området

De anhållna är mellan 18-28 år gamla och flera bor i närheten av brottsplatsen. Merparten är dömda för flera brott tidigare, så som narkotikabrott och våld mot tjänsteman.

Carl Mellberg som är åklagare och ansvarig för utredningen kan inte kommentera några detaljer i polisens arbete. Han har fram till klockan 12 på torsdagen på sig att fatta beslut om han ska begära de misstänkta häktade eller släppa dem på fri fot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.