Hör mammor från både Järva och andra delar av stan berätta om nattvandringen och varför de valt att delta. Foto: Mattias Lodding/SVT

Föräldrar från Södermalm nattvandrade i Rinkeby

Uppdaterad
Publicerad

På fredagskvällen var det återigen dags för en nattvandring för att belysa gängvåldet och skjutningarna. Den här gången fick föräldrar i Rinkeby sällskap av mammor och pappor från andra delar av staden.

Efter dödsskjutningen av rapparen Nils ”Einár” Grönberg förra veckan bestämde sig ett flertal föräldrar från Järvaområdet att nattvandra i Hammarby sjöstad. Nu är rollerna ombytta, och under fredagskvällen nattvandrade vuxna och föräldrar från innerstaden i Rinkeby.

Initiativtagaren till vandringen är Södermalmsbon Ida Kriisa som i ett inlägg på Facebook skriver att ”Tanken är att manifestera att alla bor i samma stad där alla vill samma sak”.

Hör deltagarna i vandringen berätta om varför de ville vara med – i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen av Einár

Mer i ämnet