Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Leila Khosravani som driver restaurang i Gamla stan tycker inte förra årets stöd var tillräckligt. Foto: Henrik Berg/SVT

Förslaget: 100 miljoner i nytt pandemistöd

Uppdaterad
Publicerad

Den blågröna majoriteten i Stockholms stad har lagt fram ett förslag om ytterligare 100 miljoner kronor i pandemistöd till bland annat restauranger och hotell under 2022. Ett välkommet besked för många restaurangägare. Men de tidigare stödpengarna har inte varit tillräckliga, enligt Leila Khosravani som äger en restaurang i Gamla stan.

Stödet är retroaktivt och beslutet väntas fattas under våren i fullmäktige.

– Alla företagare ska veta att det här stödet gäller från 1 januari 2022 och gäller hela året, säger finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M).

Karin Wanngård (S), oppositionsborgarråd i Stockholms stad står bakom förslaget.

–  Det här är stöd som redan finns idag och som vi är överens om. Det är självklart bra att de stöden nu förlängs, det förutsätter jag då pandemin fortfarande pågår, skriver Karin Wanngård i en kommentar till SVT.

Hör i klippet ovan vad pandemistödet har betytt för restaurangägaren Leila Khosravani.

Socialförvaltningen:

• Avgiftsfri prövning för alla ansöknings- och anmälningsärenden gällande serveringstillstånd av alkoholhaltiga drycker under 2021. Beslut av KF krävs. Föreslås att gälla under hela 2022.

• Avgiftsfritt för tillsyn av tillstånd för servering av alkoholhaltiga drycker under 2021. Beslut av KF krävs. Föreslås att gälla under hela 2022.

Stadsbyggnadskontoret:

• Avgiftsfria tidsbegränsade bygglov för uteserveringar under 2021. Föreslås att gälla under hela 2022. Beslut av KF krävs.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer