Hans Åberg (L), Fredrik Kjos (M), Mattias Peterson Ersoy (C) och Jan Stefansson (KD) är det nygamla styret i Upplands-Bro. Foto: Upplands-Bro

Fortsatt borgerligt styre i Upplands-Bro

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inget maktskifte för Upplands-Bros kommun, utan alliansen bestående av Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna och Centerpartiet kommer att fortsätta styra, liksom de gjorde förra mandatperioden.

Fredrik Kjos (M), fortsätter som kommunstyrelsens ordförande. I ett pressmeddelande skriver han att han är tacksam att få fortsätta leda Upplands-Bro.

– Vi går nu in i en lågkonjunktur så ordning och reda i finanserna är av yttersta vikt. Kommunen ska fortsätta utvecklas hållbart. Vi ska ha en effektiv organisation som tar vara på digitaliseringens möjligheter. De kommande fyra åren kommer vi att ha stort fokus på näringsliv och arbetstillfällen. Trygghetsfrågan är fortsatt en högt prioriterad, säger Fredrik Kjos.

Jan Stefansson (KD) fortsätter som kommunalråd, liksom Mattias Petersson Ersoy (C). Hans Åberg som är ny som gruppledare för Liberalerna är vald till vice ordförande i kommunstyrelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Stockholm

Mer i ämnet