Högisoleringsrum på infektionskliniken på Karolinska Universitetssjukhuset med anledning av Sveriges beredskap inför coronavirusets spridning. Foto: Claudio Bresciani / TT

Fyra nya coronafall i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Totalt är det nu nio bekräftade fall i Region Stockholm. Personerna anlände nyligen från norra Italien. Samtliga vårdas på Karolinska Universitetssjukhusets infektionsklinik.

Personerna har inte någon koppling till tidigare coronafall i Sverige. Tre av de fyra som idag testats positiva är närstående till varandra.

– Nu arbetar vi enligt våra rutiner. Patienterna får vård och vi genomför smittspårning för att nå eventuella personer som patienterna kan ha haft kontakt med. Det är viktigt att betona att det vi hittills fått bekräftat är fall som antingen smittats utomlands eller varit i kontakt med någon som smittats utanför Sverige, säger Per Follin, smittskyddsläkare vid Smittskydd Stockholm i ett pressmeddelande.

Totalt har runt 400 personer testats för covid-19 i region Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Stockholm

Mer i ämnet