Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlsson menar att myndigheten har bra koll på smittspridningen i Sverige. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Nytt fall av coronavirus bekräftat i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

En person som nyligen varit i norra Italien har smittats av coronaviruset. Personen har ingen koppling till tidigare fall i Stockholm, skriver Region Stockholm i ett pressmeddelande.

15:e svenska fallet av coronaviruset har bekräftats i Stockholm. En person som har nyligen rest till norra Italien och kommit hem har blivit smittad av viruset. Det meddelar Region Stockholm i ett pressmeddelande under måndagen.

– Vi har varit beredda på att få fler bekräftade fall av det nya coronaviruset. Fokus för oss just nu är att fortsätta arbeta med smittspårning enligt våra rutiner och därmed minska risken för att vi får fler fall, säger Per Follin, smittskyddsläkare vid Smittskydd Stockholm i ett pressmeddelande.

Personen är nu isolerad på Karolinska Universitetssjukhusets infektionsklinik. Hittills har fem personer testats positivt i Stockholms län.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet