Foto: SVT

Gröna Lund förlänger stängningen efter dödsolyckan

Uppdaterad
Publicerad

Nöjesparken Gröna Lund förlänger stängningen av sina attraktioner med två dagar, enligt ett pressmeddelande. Parken skulle ha öppnat på måndag men öppnar nu i stället på onsdag. Dessutom kommer den olycksdrabbade berg- och dalbanan Jetline hållas stängd resten av sommaren, enligt P4.

Gröna Lund har hållit stängt sedan dödsolyckan i söndags. Parken öppnar på måndag som promenadpark för de som vill besöka parken i stillhet. Inga attraktioner, spel eller försäljningsställen kommer att vara i gång. 

”Våra tankar är fortsatt med de drabbade och deras anhöriga. Innan vi öppnar Gröna Lund vill vi ge möjlighet att besöka parken för en stillsam stund. Vi vill också tacka för all omtanke som Gröna Lunds besökare har visat de drabbade, deras närstående och våra medarbetare”, säger vd Jan Eriksson i pressmeddelandet.

Jetline spårade ur – olycka på Gröna Lund

Under tiden fram till öppning ska nöjesparken genomföra extra kontroller av attraktionerna. Därutöver genomför externa oberoende besiktningsingenjörer extra besiktningar av 17 attraktioner.

Enligt P4 Stockholm kommer Jetline hållas stängd resten av sommaren.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Fredrik Persson, TT arkiv

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jetline spårade ur – olycka på Gröna Lund

Mer i ämnet