Tidigare i veckan gick polisen ut med en bild på den misstänkte förövaren. Hör mannens försvarare Martin Persson i videon. Foto: Polisen

Ung man häktad för knivattack i Rissne

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 20-årsåldern som är misstänkt för mordet på en man vid en bankomat i Rissne i Sundbyberg lördagskvällen den 2 januari, häktades idag vid Solna tingsrätt. 

– Han har erkänt att han huggit målsägande, säger Martin Persson mannens försvarare.

Den 20-årige mannen greps på onsdagskvällen, misstänkt på sannolika skäl för mord och häktades på fredagsmorgonen. Enligt åklagare Maria Hävermark har mannen erkänt att han ligger bakom knivattacken i Rissne, då en 45-årig man knivskars och senare avled. Hon har även begärt en rättspsykiatrisk undersökning.

– Domstolen tyckte att det var lämpligt med bakgrund av den tidiga historik som finns, säger Martin Persson.

Knivattacken i Rissne

20-åringen är tidigare dömd för ett knivmord 2017 då en 17-åring bragdes om livet på Enskede gårds gymnasium. Mannen dömdes då till rättspsykiatrisk vård för mord.

Polisens bild på den misstänkte förövaren. Mannen på bilden har nu gripits och erkänt, bekräftar åklagare Maria Hävermark till SVT. Foto: Polisen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivattacken i Rissne

Mer i ämnet