Polisen genomförd en insats i Rissne efter ett misstänkt mordförsök. Foto: Janne Åkesson/SWEPIX

Ung man erkänner knivattacken i Rissne

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har anhållits misstänkt på sannolika skäl för mordet på den man som mördades i Rissne den 2 januari vid en bankomat. Enligt åklagaren ska mannen ha erkänt att han ligger bakom knivattacken i Rissne. Hon bekräftar samtidigt att personen som erkänt är samma man som dömts för ett knivmord på en skola i Enskede 2017.

Mannen greps i södra Stockholm under onsdagskvällen, enligt polisen efter ett intensivt arbete från deras håll. Enligt Aftonbladet består bevisningen i en dna-träff och mannen är tidigare dömd för flera grova brott. Tidningen skriver att mannen som greps har befunnit sig på rymmen från en rättspsykiatrisk klinik, något polisen inte har bekräftat.

Efter knivmordet i Rissne gick polisen ut med en bild på den misstänkta mördaren och vädjade till allmänheten om att inkomma med tips. Något som enligt polisen gjort att ett stort antal personer hört av sig.

Knivattacken i Rissne

Mannen dömd för knivmord sedan tidigare

Under torsdagseftermiddagen bekräftade åklagaren Maria Hävermark för SVT att den anhållne mannen nu erkänt knivattacken och att hon begärt honom häktad.

– Han har erkänt i förhör att han har huggit målsäganden, säger hon till SVT.

Mannen som är i 20-årsåldern är sedan tidigare dömd för ett mycket uppmärksammat knivmord på Enskede gårds gymnasium 2017 där den 17-årige Mahmoud Alizade bragdes om livet.

Advokaten: ”Han vill be om ursäkt till offrets familj”

Även mannens advokat Martin Persson bekräftar för SVT att mannen erkänner att det är han som ligger bakom knivattacken.

– Han erkänner att han utdelat huggen men formellt förnekar han mord, säger Martin Persson som representerar mannen.

Mannen vill också genom sin advokat be om förlåtelse för attacken.

– Han erkänner och vill framföra sina ursäkter till familjen genom media.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivattacken i Rissne

Mer i ämnet