Polisen ska undersöka den bil som hittades brinnande i Sollentuna. Foto: Janne Åkesson/SWEPIX

Bilen som misstänkta mördarna tros ha färdats i kan ha hittats

Uppdaterad
Publicerad

Natten mot onsdag larmades polisen om en brinnande bil i Sollentuna. Nu hoppas polisen få svar på om det är samma bil som de misstänkta gärningsmännen färdades i när de sköt ihjäl en tolvårig flicka i Norsborg.

– En teknisk undersökning kommer avgöra om det är bilen som användes vid mordet, säger Mats Eriksson, Stockholmspolisens presstalesperson.

I helgen blev en 12-årig flicka skjuten till döds vid McDonalds i Norsborg och polisen har gått igenom övervakningsbilder från händelsen. Under tisdagseftermiddagen gick polisen ut med en bild på en vit kombibil som man tror att gärningsmännen färdades i vid mordtillfället.

Kan ha hittats

Strax efter 00.30, natten mot onsdag larmades polisen om att en liknande bil stod i brand på en grusplan i Sollentuna. Nu utreder man om det kan vara samma bil, något som i nuläget inte kan bekräftas eller avfärdas enligt polisen.

Mordet på 12-åriga Adriana

– Det är prioriterat för att vi ska kunna besluta om vi ska fortsätta arbetet med bilen eller om vi ska att leta efter fordonet som användes vid mordet, säger Mats Eriksson, Stockholmspolisens presstalesperson.

Enligt polisen är ingen person gripen.

Söker vittnen

Polisen tror att det finns flera personer i området som sett bilen i anslutning till brottsplatsen och är angelägen om att dessa ska höra av sig och berätta vad de sett. Även iakttagelser av bilen innan eller efter mordtillfället är av intresse, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen gick ut med bild på bilen under eftermiddagen. Foto: Polisen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på 12-åriga Adriana

Mer i ämnet