Håkan Sörman, längst till vänster, och Eva Fernvall, tvåa från vänster, valdes till ny ordförande respektive ny vice ordförande i Karolinska universitetssjukhusets nya styrelse.

Här är Karolinskas nya styrelse

Uppdaterad
Publicerad

Alliansen i Stockholms läns landsting presenterade sitt förslag på ny styrelse för Karolinska i april – ikväll valdes den föreslagna styrelsen av landstingsfullmäktige, skriver Moderaterna i Stockholms läns landsting i ett pressmeddelande efter att beslutet fattats.

Nu är det klart vilka som får sitta i Karolinska Universitetssjukhusets nya styrelse. Sju nya styrelseledamöter valdes in på kvällens landstingsfullmäktige.

”Spännande och utmanande”

Håkan Sörman, tidigare vd för Sveriges kommuner och landsting, valdes som väntat till ny ordförande.

Nya Karolinska sjukhuset

– Det är ett spännande och utmanande uppdrag och jag ser fram emot att tillsammans med övriga styrelsen bidra till att ge Karolinska den nystart som behövs, säger Håkan Sörman, ny styrelseordförande för Karolinska Universitetssjukhuset.

Övriga ledamöter är Eva Fernvall, som valdes till vice ordförande, Ylva Hambraeus Björling, Håkan Nilsson, Kjell Asplund, Karin Eliasson och Kia Orback Pettersson.

Det var i april som Alliansen i landstinget meddelade att hela styrelsen för Karolinska skulle bytas ut. Bakgrunden är alla problem och ekonomiska skandaler som Nya Karolinska lidit av.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nya Karolinska sjukhuset

Mer i ämnet