I videon syns hur en byggnadsarbetare vandrar runt på taket till synes helt utan säkerhetsutrustning. Foto: Bilder från Aftonbladet

Här balanserar byggarbetaren på kanten

Publicerad

En byggnadsarbetare intill kanten på ett tak tillsynes helt utan skyddsutrustning. Det är vad fönsterputsare på Nya Karolinska i Solna kunde se i våras. Bara veckor senare faller en person ner och omkommer i en arbetsplatsolycka.

Den 11 maj omkom en byggnadsarbetare efter att ha fallit från åttonde våningen på en byggarbetsplats i Solna. Men redan i mars syntes arbetare på taket utan skyddsutrustning, något som Aftonbladet var först med att rapportera.

Polisen har efter dödsolyckan inlett en förundersökning om vållande till annans död som fortfarande pågår.

Huvudentreprenören MVB Östs vd säger att det var en mycket allvarlig situation.

– Så snart filmen kom till platsledningens kännedom underrättades den underentreprenör där arbetstagaren ifråga var anställd om att det var oacceptabelt att säkerhetsselen saknades, skriver Per Ununger i ett mejl till SVT.

Under den kommande veckan kommer polisen kunna ge besked om man fortsätter förundersökningen eller om det ska läggas ner.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer