Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Fastighetsägarna och Hyresgästföreningens motsatta åsikter om de framtida hyrorna i videon. Foto: SVT/Hyresgästföreningen

Hårda hyresförhandlingar – Fastighetsägarna kräver 9,5 procent

Uppdaterad
Publicerad

Hyrorna i Stockholm behöver höjas rejält menar branschorganisationen Fastighetsägarna Stockholm som vill ha 9,5 procents höjning. Just nu pågår förhandlingar mellan Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna.

Förhandlingarna om nästa års hyra berör 95 000 lägenheter i Stockholms län. Hyresgästföreningen anser att Fastighetsägarnas bud är helt orimligt.

– Vi kommer inte att gå med på 9,5 procent, då skulle folk behöva äta havregrynsgröt hela tiden, säger Kristoffer Burstedt, förhandlingsstrateg på Hyresgästföreningen.

Enligt Oskar Öholm som är vd på Fastighetsägarna Stockholm, så skulle hyrorna egentligen behöva höjas betydligt mer än 9,5 procent, för att täcka de ökade kostnaderna för räntor, fjärrvärme och vatten.

Hör deras motsatta åsikter om de framtida hyrorna i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.