Hör Svenska Kennelklubben om vad du som hundägare bör tänka på inför nyår: ”Dra för gardinerna”. Foto: Pontus Lundahl/TT

Högt tryck på fyrverkerifria hotellrum för husdjur – trots corona

Uppdaterad
Publicerad

Hotellens ekonomi blöder och många rum står tomma under coronapandemin. Men nyårsafton ser ut att bli ett undantag för vissa hotell, då checkar nämligen ett hundratal djurägare in för att fly fyrverkerierna.

I ett antal år har flera hotell erbjudit gäster med husdjur att checka in på nyårsafton för att komma undan höga smällar. Det här året blir inget undantag, då väntas närmare 500 personer med 300 husdjur checka in på flygplatshotellet på Arlanda.

– Det är högt tryck på bokningen, trots coronapandemin. Alla rum är sålda. Det är framför allt skotträdda hundar som kommer, men även katter och någon papegoja, säger Björn Callin, vd på Clarion Hotel Arlanda Airport.

Coronapandemin

Djuren reagerar instinktivt

Det är inte bara hundar som är rädda för fyrverkerierna, de flesta djur reagerar instinktivt på höga ljud som kan kännas hotfulla. Och rädslan kan liknas vid en panikångestattack.

– Tro inte att din hund inte kan bli rädd bara för att det är en jakthund, säger Hans Rosenberg på Svenska Kennelklubben.

Många nya hundägare under pandemin

Under coronapandemin har det också blivit ovanligt många nyblivna hundägare. För dem är det extra viktigt att förbereda sig för att undvika att nyårhelgen blir en dålig erfarenhet, menar Svenska Kennelklubben.

I videon berättar Svenska Kennelklubben om vad man som hundägare bör tänka på inför nyårshelgen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet