Foto: Marcus Gustafsson/TT

Hur ser du på bilens framtid i Stockholm?

Uppdaterad
Publicerad

Miljöpartiet vill införa en elbilszon i innerstan, där bara elbilar ska få köra. Hur ser du på framtidens Stockholm? Vilken plats har bilen? Läs vad ni tittare och läsare tyckte i vår chatt.

Hur ser du på bilens roll i Stockholm? Chatta med oss!

Pinnat inlägg

Hej,

Det har blivit dags att stänga chatten. Tack för alla tankar och åsikter ni delat med er av! Och tack för att ni hållit en god ton i chatten även om åsikterna varit delade om den föreslagna elbilszonen.

Tomas • Hej!
Sverige står för 0,2% av jordens koldioxidutsläpp.
Det spelar ingen roll vad vi gör, vi kan inte rädda världen.
De är de länderna som släpper ut mest som måste ändra sina beteenden.
Hör hela tiden av politiker att Sverige ska vara ett föregångsland och Sverige ska visa de andra länderna hur man gör osv.
Nej, folket vill inte vara ett föregångsland och beskattas till döds eller tvingas köpa nya elbilar eller betala plastpåseskatt.
Vi vill inte det. Lyssna politiker. Låt de stora länderna gå i bräschen, sen kan vi följa efter.

Hans Bolander • Finns flera orsaker till att många inte har elbil! Många har inte råd, saknas laddningsstolpar utanför Stockholm, turister uteblir, mackar lägger ner m.m. Mp saknar all verklighetsförankring, varför tror ni att ni är så små? Hoppas ni åker ur!

Ta i tu med annat först! • Vi har ju redan räddat världen genom att dricka läsk genom papperrör som smular sönder i munnen. Såna här idéer får vänta vi har andra viktigare frågor att ta i tu med först. Ingen människa med normal ekonomi har råd att MPs förslag går igenom.

Henrik • Förbjud istället alla som inte bor i innerstan att köra in sin bil till stan och ta bort avgiften på SL i innerstan. Nu kostar det 80kr att åka buss tre km t&r. Samma pris som om man åker från Nynäshamn. Vi som bor innanför tullarna sponsrar folk som köpt billiga villor långt bort. Därtill får vi stå ut med den trängsel de skapar.

Axel • Jag har varit sjukskriven i snart 2 år och vården har rekommenderat att jag inte kör bil tills vidare.
Om det inte vore för att kollektivtrafiken så vet jag inte om jag ens hade haft möjligheten att åka till diverse platser i länet.
Att bygga ett samhälle där bil (oavsett hur den drivs) är mer eller mindre ett krav är verkligen inte bra.

MP kan inte få styra längre • Vill inte ha fler cykelextremister som tror att det är okej att köra mot rött, susa förbi barn och äldre. Lägg pengarna på annat!

Berra • Ja miljömupparna slutar aldrig att förvåna.
Skönt att dom försvinner vid nästa val

Urban • Har ej bil.
Gör som ni vill.
Håller mig mest hemma ändå.

Gustav • Jag tycker att det är bra att försöka minska antalet bilar i innerstaden, men en elbilszon är helt fel sätt att göra det på. Elbilar tar nämligen precis lika mycket plats som "vanliga" bilar, och kostar bra mycket mer. Istället borde man införa några helt bilfria gator, där de enda som får köra bil är boende, leveranser och annan yrkestrafik. På så sätt kan man skapa mer plats åt gående, kollektivtrafik, grönska, cykelbanor, uteserveringar m.m.

Anna • Med den utbyggda kollektivtrafik som finns i innerstan finns egentligen inget behov av bil. Även bullernivåerna kommer förbättras. Vill du ha bil får du väl isf flytta bort från innerstan. Annars finns bilar att hyra, mat kan beställas och varor kan skickas. Tänker inte tycka synd om människor i innerstan för att de inte kan ha bil. De har så mycket annat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Stockholm

Mer i ämnet