Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör Eva Kaneteg om problemen med den svårnådda hyresvärden. Foto: Moa Ferm/SVT

Vändningen: Hembla lovar öppna lokalkontor igen

Uppdaterad
Publicerad

Eva Kaneteg har som ordförande i den lokala hyresgästföreningen på Tönsbergsgatan i Husby försökt få kontakt med sin hyresvärd Hembla flera gånger, men det slutar oftast med att hon ger upp.
– Innan kunde jag bara gå till områdeskontoret här, men sedan det stängde för besök så måste man boka tid, och telefonköerna är vidriga, man ger upp, säger hon.

På väg till områdeskontoret träffar Eva flera grannar som håller med henne om att servicen har försämrats rejält sedan hyresbolagets kontor stängde.

– Min granne här ringde om en vattenläcka i badrummet, när hon väl kom fram i telefonkön så kunde de komma först en vecka senare, det är inte okej, säger Eva Kaneteg.

Beskedet: Ska öppna igen

När SVT når Hembla i frågan meddelar de att det nyligen togs beslut att åter öppna de stängda områdeskontoren.

– Vi ser att en hel del hyresgäster har uttryckt en stark önskan om att vi fortsatt ska ha öppna besökstider på områdeskontoren. Detta har vi tagit till oss, säger Jonatan Öhman som är kommunikationsansvarig på Hembla.

Kontoren kommer att vara öppna en till två dagar i veckan.

”Steg i rätt riktning”

Vi ringer upp Eva Kaneteg för att meddela beslutet.

– Det tror vi på när vi ser det. Öppnar de kontoret igen så är vi oerhört tacksamma. Det är en början och ett steg i rätt riktning, men vi önskar ju en hel del annat också.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer