Här visar Ida Södersten från Svenska Bostäder upp ett av de sju rummen i paradvåningen. Foto: Jasmine Gestblom/SVT

Paradvåning hyrs ut via Bostadsförmedlingen

Uppdaterad
Publicerad

En sekelskifteslägenhet på fjärde våningen med sju rum och öppen spis på Östermalm i Stockholm hyrs nu ut via Bostadsförmedlingen för drygt 38 000 kronor i månaden. Följ med SVT på en visning av paradvåningen.

Den som flyttar in i hyresrätten på Grev Magnigatan i Stockholm får en boyta på 268 kvadratmeter, sju rum, öppen spis och ljusinsläpp från två håll.

– Intresset har varit stort, säger Ida Södersten från Svenska Bostäder.

Hyra: 38 000 kronor

För den som vill flytta in ligger månadshyran på drygt 38 000 kronor. På frågan om det är rimligt att Stockholms stad äger såpass dyra objekt svarar Stefan Sandberg, Svenska Bostäders vd, att det är viktigt att de finns till för alla Stockholmare.

– Vi finns i alla delar av staden, vi erbjuder hem i stort och smått, till lägre och högre hyra, för enmanshushåll och för stora familjer, för studenter, för pensionärer, och för de mitt i livet. Därför är det bra att allmännyttan även har den här typen av lägenheter att erbjuda dem som vill hyra sin lägenhet, säger Stefan Sandberg, vd på Svenska Bostäder.

I videon får du följa med på visning av paradvåningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.