– Vi tycker att det finns frågor som måste besvaras och jag förstår läkarnas oro, säger Erika Ullberg, (S) oppositionslandstingsråd. Foto: TT arkiv

Försäljningen av gamla Karolinska skjuts på framtiden

Publicerad

Beslutet av försäljningen av gamla Karolinska universitetsjukhuset skjutas på framtiden, det menar socialdemokraterna i landstingsfullmäktige idag.

Idag yrkade oppositionen på bordläggning när det gäller beslutet om försäljning av byggnaden som rymmer gamla Karolinska universitessjukhuset.

– Vi tycker att det finns frågor som måste besvaras och jag förstår läkarnas oro, för det är de som sitter i det här dagligen, säger Erika Ullberg, (S) oppositionslandstingsråd.

Tanken var att sjukhusbyggnaden skulle säljas och byggas om till bostäder men nu skjuts alltså beslutet på framtiden.

– Om det är så att beslutsfattare känner att man har obesvarade frågor, så är det viktigt att de blir belysta. Vi har inga problem med att frågan återremitteras. Att man tar ett varv till, säger fastighets- och investeringslandstingsråd Paul Lindquist (M).

Många frågetecken

Försäljningen har kritiserats från flera håll. Enligt Olle Lundin, professor i förvaltningsrätt kan försäljningen vara olaglig. 

Även flera läkarföreningar är kritiska till försäljningen eftersom de anser att Nya Karolinska inte räcker till.

Igår överlämnade Stockholms läkarförening och Karolinska läkarföreningen en protestlista  med 9 000 namnunderskrifter till fastighets- och investeringslandstingsråd Paul Lindquist (M). Något som de styrande ska ha tagit hänsyn till.

– Vi är alltid lyhörda för vad människor tycker och de synpunkter som kommer in, säger Paul Lindquist, (M) fastighets- och investeringslandstingsråd.

I nuläget är det oklart om frågan tas upp igen i landstingsfullmäktige i nästa månad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Krisen på Nya Karolinska

Mer i ämnet