” Det var ganska sjukt faktiskt och det var så ovanligt att se insatsstyrka och laser”, säger en person som bor i området. Foto: Janne Åkesson/SWEPIXVisa alla (2)
Visa alla (2)

Boende i området vaknade av skottlossning – ”Man blev så chockad”

Uppdaterad
Publicerad
Tidigt på torsdagsmorgonen vaknade de boende i området av ljudet från skottlossning, när polisen öppnade eld mot en person som man trodde bar ett vapen.

– I början när man vaknade upp av skottlossningarna blev man så chockad, för att man såg inte exakt vad det var, säger Laura Tahvanainen som bor i området

– Det var en massa polisröster. Det var ganska sjukt faktiskt och det var så ovanligt att se insatsstyrka och laser. Polisen är man van vid, men det här var så mycket, berättar hon.

”Det är så lugnt”

De boende i Vasastan, där skjutningen skedde, beskriver att området vanligtvis brukar vara lugnt och står frågande inför händelsen.

– Man tror inte att sådant ska hända här. Det är så lugnt, det händer aldrig något här. Vad gjorde de här i den här delen av stan, säger Richard Westerling.

”Det var obehagligt att se”

Enligt polisen är ingen polisman misstänkt för något brott men chefsåklagare Martin Tidén har inlett en förundersökning för att utreda om det har gjorts något fel eller om det rör sig om ett brott. Han är förtegen om hur många poliser som var med på platsen. Personen som avled anmäldes försvunnen en timme efter händelsen.

– Det var lite obehagligt och man blev inte rädd direkt. Men det var obehagligt att se när de försökte återuppliva personen, säger Richard Westerling.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Eric Torell

Mer i ämnet