Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Munskyddet skaver och gör det svårare att andas. Vi följer med Anna Thunell in på ännu ett långpass bland Stockholms många svårt sjuka covid-19 patienter. Foto: Tim Ekendahl/SVT

Hon vårdar de sjukaste covidpatienterna: ”Jag är inte lika rädd längre”

Uppdaterad
Publicerad

Tolv timmar i sträck jobbar sjuksköterskan Anna Thunell på covidintensiven inne på Nya Karolinska sjukhuset i Solna. Här hålls patienterna vid liv med hjälp av respiratorer och mänsklig kraft. SVT Stockholm har följt med in i hjärtat av pandemivården.

Intensivvårdssjuksköterskan Anna Thunell arbetar på en av Nya Karolinskas IV-avdelningar för covid-patienter. Tillsammans med 25 kollegor dagligen för att hålla de svårt sjuka patienterna vid liv. Framförallt är det lungorna som drabbas men många andra organ i kroppen kan också svikta.

– Vi är ju alltid bredvid patienterna, dygnet runt, säger Anna Thunell.

Sedan i mars har Karolinska universitetssjukhuset femdubblat sina intensivvårdsplatser i Solna och Huddinge – från 38 till 185 platser. Här vårdas i dagsläget en fjärdedel av landets sjukaste covidpatienter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Stockholm

Mer i ämnet