Den kraftiga bussbranden i Stockholm tros ha orsakats av bussens gastuber. Foto: Tomas Bengtsson/TT

Kilometerlånga köer efter bussexplosionen

Uppdaterad
Publicerad

Köerna ringlade sig långa genom Stockholm under måndagsmorgonen, efter att Klaratunneln håller stängt på grund av bussexplosionen under söndagen.

På söndagen försökte en SL-buss köra in i Klaratunneln vid Tegelbacken men bussen var för stor, och bussens gastankar exploderade och det blev en våldsam brand.

Sedan dess har Klaratunneln genom centrala Stockholm varit stängd i norrgående riktning och köerna har varit mycket långa under måndagsmorgonen , långt utanför tullarna.

Kilometerlånga köer

– Det har stor trafikpåverkan och det varit väldigt köigt under dagen, säger Joanna Ljunggren, presskommunikatör på Trafikverket.

Köerna har ringlat sig kilometerlånga ända från Gubbängen i södra Stockholm.

– Det är svårt att se hur stor del av köerna som har orsakats av den stängda tunneln och vad som är den vanliga morgonrusningen, men det är väldigt köigt just nu. Och man får räkna med köer så länge som tunneln är stängd, säger Joanna Ljunggren.

Ingen prognos

Det är oklart när tunneln kan öppnas igen. En tidigare prognos sade att den skulle öppna igen under måndagseftermiddagen, men det har Trafikverket tagit tillbaka.

– Vi kan inte ge någon prognos just nu, vi vill inte skapa förväntningar som vi inte kan hålla, säger Joanna Ljunggren.

Köläget släppte under förmiddagen och vid 11-tiden flöt trafiken på, enligt Trafikverket.

Ska man räkna med köer i eftermiddag igen?

– Ja, tyvärr, det måste man nog göra.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bussexplosion i Stockholms city

Mer i ämnet