Våldtäkten ska ha skett inne i en hytt ombord på färjan. Foto: TT

Man anhållen misstänkt för våldtäkt på färja

Uppdaterad
Publicerad

En 35-årig man har anhållits misstänkt för att ha våldtagit en kvinna ombord på en finlandsfärja i helgen. Mannen har förhörts av åklagare under måndagen.

Båten kom till Värtahamnen från Åbo vid 18-tiden på söndagskvällen.

– Vi fick information om att ordningsvakter gripit en person under resan, säger Åsa Wallentin, presstalesperson hos polisen i Stockholm till SVT Nyheter.

Våldtäkter på färjor

När båten ankom till hamnen i Stockholm greps mannen av polisen. Han är nu skäligen misstänkt för våldtäkt och en åklagare har inlett en förundersökning kring händelsen.

– Mannen har förhörts om det misstänkta brottet under måndagen, säger Åsa Wallentin.

Ska ha skett i en hytt

Den misstänkta våldtäkten skedde inne i en hytt ombord på färjan. Enligt Expressen finns både vittnen och en film från en övervakningskamera. Filmen ska vara från en korridor, medan den misstänkta våldtäkten ska ha skett i en hytt.

– Det ska finnas någon film från en korridor på färjan, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen, till Expressen.

Arbetar förebyggande

Rederiet uppger att man arbetar förebyggande för att undvika den här sortens händelser.

– Vi har bland annat utbildningsprogram på våra fartyg i ansvarsfull alkoholförsäljning och servering. Vi har vaktstyrkor som anpassas beroende på hur många personer som är ombord. När något tyvärr inträffar så har vi bra rutiner för hur vi hanterar detta. Vi har bevakningskameror, det finns sjuksköterska eller läkare ombord som kan både hjälpa och dokumentera, säger Janis Pavuls, kommunikationsdirektör vid rederiet Tallink Silja, till Expressen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldtäkter på färjor

Mer i ämnet