Man i 80-årsåldern död i frontalkrock norr om Norrtälje

Uppdaterad
Publicerad

En man i 80-årsåldern har avlidit efter en frontalkrock mellan två fordon norr om Norrtälje på torsdagen.

Sammanlagt skadades fyra personer i en kollisionen i Norrtälje och fördes till sjukhus med hjälp av ambulans och helikopter.

Polisen meddelade senare att en av de inblandade personerna hade avlidit till följd av sina skador på sjukhus. Anhöriga till den avlidne mannen har underrättats om händelsen.

– Det rör sig om en frontalkrock mellan två bilar och totalt skadades fyra personen som fördes till sjukhus. Där en man i 80-års ålder dött av sina skador, säger Per Fahlström, presstalesperson för polisen i Stockholm.

Olyckan inträffade 13-tiden vid väg 283 som stängdes initialt helt av i båda riktningar. Vid 14-tiden kunde vägen öppnas igen men trafiken har dirigerats växelvis förbi olycksplatsen.

Polisen har tagit de två involverade fordonen i beslag för teknisk undersökning och utreder nu händelsen som misstänkt vårdslöshet i trafik.

– Det ingår i vårt utredningsarbete att beslagta fordon när vi behöver utreda olyckan ytterligare, det är inte alltid man gör det, men i det här fallet har det gjorts, säger Per Fahlström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.