Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En dödsskjutning inträffade i Bredäng i södra Stockholm sent under torsdagskvällen. Foto: Blåljusbilder

Man i 25-årsåldern ihjälskjuten i Bredäng

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern sköts till döds utomhus i Bredäng i södra Stockholm under torsdagskvällen. Ingen person har gripits för mordet.

Polisen fick samtal strax efter klockan 23 på torsdagskvällen om en skottlossning i ett bostadsområde i Bredäng i södra Stockholm.

– Flera ringer och säger att en man har blivit skjuten, att han ligger ner, säger Mats Eriksson, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Sjukvårdspersonal konstaterade på platsen att mannen, som är i 25-årsåldern, är avliden. Anhöriga är underrättade.

Jakt på gärningsman

En stor polisinsats pågick i området efter mordet. Bland annat kontrollerade polisen personer i området och stoppade bilar.

– En jakt på gärningspersonen eller gärningspersonerna har inletts. Vi är på plats och talar med vittnen som kan ha sett eller hört saker, för att vi ska kunna förbättra vår lägesbild, säger Mats Eriksson på natten mellan torsdagen och fredagen.

Ingen person gripen

En förundersökning om mord har inletts. På fredagsmorgonen var fortfarande ingen person gripen.

– Under natten har vi genomfört utredningsåtgärder på platsen, vi har knackat dörr i området och hört vittnen men ingen har gripits, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Fem våldsdåd inom en vecka

Under de senaste sex dagarna har fem våldsdåd ägt rum i Stockholmsområdet.

I fredags sköts en man i 20-årsåldern till döds i Skärholmen. Utöver det har tre explosioner inträffat i olika flerfamiljshus, två i Farsta och en på Lidingö.

På flera av adresserna står personer skrivna som kan kopplas till det kriminella Foxtrotnätverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.