Polisen kontrollerar nu alla övervakningsbilder från platsen och kartlägger alla som var där. Foto: Ali Lorestani, TT / Lisa Liljefors, SVT

Misstänkt i målet om mordet på Adriana släppt

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern som suttit häktad misstänkt för skyddande av brottsling efter mordet på en tolvårig flicka i Botkyrka förra året har släppts på fri fot.

Mannen häktades i slutet av november men släpptes under förra veckan.

En annan man i 20-årsåldern som greps i mitten av december misstänkt för inblandning i mordet har också tidigare släppts på fri fot, utan att begäras häktad.

Den tolvåriga flickan dog efter att ha blivit skjuten vid en snabbmatsrestaurang i Norsborg i Botkyrka, söder om Stockholm, natten till den 2 augusti 2020. Skotten ska ha avlossats från en förbipasserande bil.

Polisen har tidigare slagit fast att flickan inte var måltavlan för skotten, men har inte berättat vem eller vilka som skotten var menade för.

TT har utan framgång sökt åklagaren och polisens utredningsledare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.