Rinkeby torg under tisdagsmorgonen Foto: Rebecca Randhawa Bergmark

Man död efter skottlossning i Rinkeby

Uppdaterad
Publicerad

En man har skjutits till döds i Rinkeby i nordvästra Stockholm. Enligt uppgifter till SVT Nyheter var mannen i 25-30-årsåldern och skottlossningen ska ha ägt rum på en pizzeria.

Polis larmades klockan 18.33 till Rinkeby efter att smällar hade hörts. På platsen hittades en skottskadad man som fördes till sjukhus. Vid 21-tiden uppgav polisen att mannen är död.

– Vi säkrar brottsplatsen, hör vittnen och kollar kameror. Sedan jobbar vi parallellt med inre spaning, säger Eva Nilsson vid polisens ledningscentral.

Dödsskjutningar i Rinkeby

Ska ha skjutits i en pizzeria

Enligt uppgifter till SVT Nyheter var mannen i 25-30-årsåldern och han ska ha blivit skjuten inne i en pizzeria vid Rinkeby torg. Andra källor uppger att mannen beställde en pizza när några personer kom in i lokalen och sköt honom. Efter händelsen ska mannen ha körts till sjukhus i en privatbil.

Många människor ska ha befunnit sig på torget när skjutningen inträffade. Vittnen har förts från Rinkeby av polisen för att förhöras.

– Det är fyra vittnen som vi har valt att höra på polisstationen i en lugn miljö, säger Eva Nilsson.

Ingen gripen

Poliser kallades också till Karolinska universitetssjukhuset i Solna, där den skjutne mannen vårdades innan han avled. Ungefär 15 personer befann sig utanför entrén. Fyra polisbilar med sammanlagt 16 poliser skickades dit för att upprätthålla ordningen.

Händelsen utreds nu som mord. En teknisk undersökning har genomförts på brottsplatsen. I nuläget finns ingen misstänkt gripen.

Många personer ska ha befunnit sig på torget när skottlossningen inträffade. Foto: Marco Blomberg

Kopplas till tidigare skjutningar

Skjutningen inträffade bara drygt en vecka efter att en man sköts till döds i ett garage i Rinkeby.

– Jag är inte ens chockad längre. Tidigare blev man stressad när man hörde om en skjutning och gick själv ut för att försöka se något. Tyvärr vill jag inte ens gå ut och titta längre. Det här är tredje gången något sånt här händer på en vecka, säger en man som arbetar i närheten av Rinkeby centrum.

Jan Evensson, polismästare i region Stockholm, säger att polisen gör kopplingar mellan måndagens skjutning och tidigare händelser i Järvaområdet.

– Vi har konflikter i det här området som pågått en tid och de senaste veckorna har det varit en upptrappning av våldet. Flera människor har blivit skjutna tyvärr, säger Jan Evensson till SVT Aktuellt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningar i Rinkeby

Mer i ämnet