Polisens avspärrning i Sollentuna. Foto: Foto:Fredrik Persson/TT Video:Janne Åkesson/SWEPIX

Mordet i Sollentuna – misstänkt tonåring lider av psykisk störning

Uppdaterad
Publicerad

Den 16-årige tonårspojke som är misstänkt för mord på en jämnårig pojke i Sollentuna i somras är allvarligt psykiskt störd. Det är slutsatsen av den rättspsykiatriska undersökning som han genomgått, skriver Expressen.

Det var fredagskvällen den 2 augusti i år som en pojke hittades med kraftiga skallskador efter att en person ringt till polisen. Det var den misstänkta gärningspersonen som själv ringde till polisen vid 22-tiden på fredagen och berättade att han utfört dådet. Polis och ambulans skickades till Sollentuna norr om Stockholm. Den skadade pojken fördes med ambulanshelikopter till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

Två dagar senare, på söndagseftermiddagen den 4 augusti, hölls häktningsförhandlingen i Stockholms tingsrätt. Pojken häktades på sannolika skäl misstänkt för mord på en den jämnårig pojken i Sollentuna.

Allvarligt psykiskt störd

Expressen skriver att den misstänkte gick igenom en mindre sinnesutredning som visade att en allvarlig störning kan misstänkas och att en större undersökning bör göras. Redan nu, innan rättegången hållits, har den misstänkte även gått igenom den större rättspsykiatrisk undersökningen på anläggningen Helix i Huddinge. Den visar att den misstänkte tonårspojken är allvarligt psykiskt störd.

Därmed anses det finnas förutsättningar att överlämna honom till rättspsykiatrisk vård om han fälls i den kommande rättegången, skriver Expressen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.