Arkivbild från tidigare NMR-demonstration. Foto: SVT

Nazister begär nytt demonstrationstillstånd – missnöjda med gångvägen

Uppdaterad
Publicerad

På lördag demonstrerar Nordiska motståndsrörelsen på Kungsholmen. Nu har nazisterna ansökt om att få genomföra ytterligare en demonstration redan nästkommande helg, eftersom de är missnöjda med att de inte får gå den väg de ansökt om.

Nazistiska NMR har fått tillstånd att genomföra en demonstration på Kungsholmen på lördag. Samtidigt genomförs flera andra demonstrationer och evenemang i centrala Stockholm.

NMR har därför inte blivit beviljade att gå den väg som de beskrev i sin första ansökan. Därför har de nu skickat in en ny ansökan om att få genomföra en ny demonstration redan helgen efter – den 1 september.

– Det stämmer att det har kommit in en ansökan. Men tillståndet är inte klart och den nya ansökan kommer att behandlas först efter helgen, säger Lars Byström på polisen i Stockholm till SVT Nyheter Stockholm.

Har NMR begärt att få demonstrera längs den väg de ursprungligen ville gå?

– Vi kommenterar inte ansökan förrän den är färdigbehandlad, säger Lars Byström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer