Nokas anmäler attacken mot polishuset i Rinkeby

Publicerad

Säkerhetsföretaget Nokas har anmält förra veckans attack mot polishuset som byggs i Rinkeby till Arbetsmiljöverket. Enligt anmälan fick två väktare ta skydd i ett skyddsrum medan byggarbetsplatsen attackerades av ett tiotal personer som kastade smällare och molotovcocktails.

När bygget av det nya polishuset utsattes för en attack förra veckan var två väktare från säkerhetsföretaget Nokas på plats. SVT har tidigare rapporterat om att de misstänkta gärningspersonerna kastade sten och smällare på väktarna, som klarade sig utan fysiska skador.

Nu har Nokas anmält händelsen till Arbetsmiljöverket. I anmälan skriver de att en bil rammade grinden till byggarbetsplatsen och att ett tiotal personer sedan försökte tända eld på det blivande polishuset med hjälp av smällare och molotovcocktails. Enligt anmälan kunde väktarna gömma sig i ett skyddsrum.

Arbetat med krishantering och extra bevakning

Säkerhetsföretaget har tidigare sagt att de kommer att vidta åtgärder för att förhindra liknande intrång.

– Ett angrepp på polisen är ett angrepp på samhället. Det här kommer att prioriteras högt hos oss, sa Nokas personalchef Karl Sandberg i förra veckan.

Enligt anmälan till Arbetsmiljöverket har säkerhetsföretaget nu arbetat med krishantering, förbättrat skalskyddet, arbetat med kamerabevakningen och ordnat extra bevakning på platsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Polishuset i Rinkeby

Mer i ämnet