SVT fick följa med Stockholms stad som levererar skyddsutrustning åt olika verksamheter i länet. Foto: Erik Kammerland/SVT

Nu leveras skyddsutrustningen till länets kommuner

Uppdaterad
Publicerad

Finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M) har vid ett flertal tillfällen påtalat behovet av skyddsutrustning. Under måndagen började skyddsutrustningen distribueras till Stockholms kommuner.

I helgen fick Stockholms stad skyddsutrustning från Socialstyrelsen. Stockholms stad använder just nu sina egna bilar för att leverera skyddsutrustningen till både privata och kommunala verksamheter runt om i Stockholm.

Leveranserna kommer att ske i små mängder till en början. Man vill få ut materialet så snabbt som möjligt från centrallagret.

Corona i Stockholm

– Det kan bli så att vi åker flera gånger veckan och levererar skyddsmaterial till samma ställe av den anledningen, säger David Öhrwall på Stockholms stad.

Fortfarande brist på viss skyddsutrustning

Enligt Anna König Jerlmyr (M) finns nu en undersökning som handlar om att säkerställa en långsiktig leveransförsörjning till Stockholms kommuner. Det som leveras nu är andningsskydd, engångsförkläden, skyddshandskar, operationsrockar, visir och skyddsglasögon. Man tror sig kunna leverera skyddsmaterialet i den omfattning som krävs, men hänvisar också till att fortfarande finns en viss osäker kring en del utrustning.

– Just nu har vi tillräckligt med skyddsutrustning, men det som kan behövas mer av i framtiden är skyddsmasker, förkläden och visir, säger Anna König Jerlmyr (M), finansborgarråd i Stockholm stad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Stockholm

Mer i ämnet